BejelentésDMR Service Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.
Ha hajózás akkor DMR! - +36-30/290-96-77

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Matróz képzés

 

 

Alapismereti kompetencia (belvízi hajón) képzés

 

A képzési programot jóváhagyó határozat száma:

HHF/23340-1/2022-TIM

 

80.000,- Ft/fő

 

(KAVK által meghatározott tematika alapján)

 

Matróz képzés (belföldi)

 

A matróz képzési programot jóváhagyó határozat száma:

HHF/6679-3/2022-TIM

érvényessége:2027.07.26


200.000,- Ft/fő

 

(A 12/2022 (IV.14) ITM rendelet 2. sz. melléklete szerint)

 

Matróz  képzés (UNIÓS)

 

A képzési programot jóváhagyó határozat száma:

KÖFÁT/672-1/2024-ÉKM

érvényessége:2029.02.12.

 

 

400.000,- Ft/fő

 

(A 12/2022 (IV.14) ITM rendelet 3. sz. melléklete szerint)

 

 

Jelentkezés: folyamatosan


Helyszín: Siófok, Asztalos utca 85.

Részletes feltételek: 06-30-290-96-77

 

TÁJÉKOZTATÓ


MATRÓZ (belvízi hajón) képzésről

(belföldi és nemzetközi)

Feltételek:

· a hivatásos képesítésekről szóló 12/2022. (IV.14.) ITM rendelet alapján a betöltött 18. életév és a hajózási hatóság által jóváhagyott képzésben sikeres vizsga letétele

· egészségügyi alkalmasság (érvényes orvosi igazolás, ill. hajóskönyv)


Képességek, tulajdonságok

· monotónia tűrés

· logikus gondolkodás

· kézügyesség

· helyzetfelismerés

· határozottság

· erős fizikumú

 

A matróz belvízi hajón úszólétesítményt irányít, rendkívüli eseményeket kezel: tisztán tartja az úszóművet, fedélzetet, elvégzi a szükséges műszakonkénti karbantartásokat. Rendszeres karbantartással üzemképes állapotban tartja a fedélzeti gépeket. Rozsdátlanítja és festi az úszólétesítmény acélszerkezetét. Javítja a különböző köteleket (fuxolás).

Horgonyzási műveletet végez, kötélmanőverezési (gépnélküli) hajóműveleteket, zsilipelési műveletet, szolgálati csónakkal kisegítő munkát végez.

Betartja a technológiai előírásokat, írásos és szóbeli utasításokat, a Hajózási Szabályzat vonatkozó előírásait, a Hajózási Munkák Biztonsági Szabályzatát.

Kapcsolatot tart szóban, írásban, informatikai rendszereken keresztül. Munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat betart. Fejleszti szakmai ismereteit, tudását. Ellátja a tűzriadó esetére meghatározott feladatait, a lékesedési riadó esetére meghatározott feladatait.

Rendkívüli eseményről, veszélyforrásról tájékoztatja munkahelyi vezetőjét, munkatársait.

Rendben tartja a tűzoltó rendszert és az eszközöket, a havaria-láda felszerelését. Lékesedést elhárít, szolgálati csónakkal vízből mentést végez, sérülés esetén elsősegélyt nyújt.

Általános hajózási feladatok során: ellenőrzi az úszólétesítményt, a fedélzeti és biztonsági berendezéseket, jelenti a hiányosságokat. Részt vesz az úszólétesítmény házi, vagy üzemi javításában. Ellátja feladatait a különböző hajóműveletekben.

Indulásnál, érkezésnél kezeli a köteleket és egyéb eszközöket, részt vesz a hajózási kötelék összeállításában, közreműködik a különleges hajóműveletek végrehajtásában, őrszolgálatot ad. Ellenőrzi és biztosítja a rakterek árufogadásra való alkalmasságát, közreműködik a személyszállítási feladatok végrehajtásában, információval látja el az utasokat, segít a ki- és beszállásban.

Betartatja a biztonsági előírásokat, előzékeny, udvarias magatartást tanúsít. Részt vesz a vendéglátásban. Figyelemmel kíséri az úszólétesítmény működéséhez szükséges készletet, jelenti a fogyást. Közreműködik a különféle készletek beszerzésében, a hulladékkezelésben.

 

1. A képzés célja


A képzés célja, hogy a képzésben résztvevők munkába állásuk előtt ismerjék meg, és sajátítsák el a matrózok legfontosabb feladataival, valamint legyenek tisztában a balesetmentes munkavégzés feltételeivel. Az elméleti felkészítés adjon megfelelőalapot a későbbi hajózási ismeretek megszerzéséhez, illetve a gyakorlati oktatás során megfelelő jártasságra tegyenek szert az alapvető hajós és kötélmunkák elvégzéséhez.

A képzés célja továbbá az, hogy a jelöltek megfelelő ismeretekkel és készségekkel rendelkezzenek a hivatásos képesítésekről szóló 12/2022. (IV.14.) ITM rendelet 2. számú melléklet 3. pontjában előírt „Üzemeltetési szintű kompetencia követelményeknek (matróz), illetve

3. számú mellékletében - „a matróz képesítésekhez szükséges kompetenciákra és vizsgákra vonatkozó követelmények” 3. pontjában előírt „Üzemeltetési szintű kompetencia követelményeknek (UNIÓS matróz)” - meghatározottaknak megfelelően.

A képzés jóváhagyott tematika alapján történik. A képzés menetéről képzési napló kerül vezetésre.

Sikeres vizsga esetén képzési- és vizsgaigazolások kerülnek kiadásra.

2. A képzés szervezése

A résztvevők képzésen és a vizsgán való részt vételének feltételei:

 

Alapbiztonsági képzés:


  • betöltött 18. életkor
  • hajózásra való orvosi alkalmasságot bizonyító igazolás (melyet a jelölt a tanfolyam ideje alatt is beszerezhet),
  • befizetett képzési- és vizsgadíj*

 

Matróz, illetve uniós matróz képzés:

 

  • orvosilag érvényes hajós szolgálati könyv (alapismereti kompetencia bejegyzéssel)
  • befizetett képzési- és vizsgadíj*

 

*A befizetett díj csak a képzési,- és vizsgadíjat, valamint a képzési igazolás kiállításának díját tartalmazza. Nem tartalmaz semmilyen egyéb költséget és díjat, (pl. gyakorlati idő megszerzése során felmerülő költségek) valamint a hajós szolgálati könyv kiváltásának és a képesítés bejegyzésének hatósági díját.

 

A képzőszerv a képzés helyszínét, időpontját, jellegét és részleteit tekintve a Hajózási hatóság és a Vizsgaközpont (KAVK) felé a képzés megkezdése előtt legkésőbb 5 munkanappal bejelenti.

 

KAVK: https://vizsgakozpont.hu/hajozas/szolgalati-konyvek
Üzenetküldés
Amennyiben jelentkezni kíván a matróz képzésre, kérjük adja meg az Ön nevét és elérhetőségét, valamint kérjük jelezze, hogy melyik képzésen kíván résztvenni: alapbiztonsági, belföldi matróz, illetve úniós natróz képzés!

E-mail címed:
Szöveg:

Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!